Potocnik slutar som EU-kommissionär?

Kungsbacka (JJ) Enligt bloggen Blogactiv EU kommer det bli en ny miljökommissionär i EU-parlamanentet i höst. Dokument som läckts till bloggen pekar på att den danska politikern Margrethe Vestager nomineras till posten och Janez Potocnik därmed slutar.

Janek Potocnik har drivit vargfrågan hårt under sin tid som miljökommissionär och kritiserat svenska politikers beslut gång på gång när det gäller vargförvaltningen. Nu skriver Georgi Gotev, senior editor på Blogactiv att posten som ny miljökommissionär kommer gå till den danska politikern Margrethe Vestager, tidigare inrikes och ekonomiminister i Danmark.

Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Svenska Jägareförbundet känner inte till uppgiften att Janez Potocnik ska sluta.

– Vi talade om honom senast i går och jag har inte hört något om att så skulle vara fallet, säger han.

Enligt Gunnar Glöersen är det uppenbart att vargfrågan har blivit en prestigefråga för Janez Potocnik.

– Han ligger ju bakom det nya dokumentet om rovdjursförvaltning i Europa. Det är väl ett avtryck han vill lämna, säger Gunnar Glöersen.

Än så länge finns inga andra dokument som styrker Blogactivs uppgifter, men bloggen skriver att  Jean-Claude Juncker, president över EU-kommissionen kommer att offentliggöra sina nya kommissionärer den 9-10 september.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser