Positiv trend i beagleklubben

Kungsbacka (JJ) Vikande siffror är vardagsmat när klubbarna för drivande jakthundar presenterar sina siffror. Beagleklubbens resultatsammanställning över jaktprov överraskar därför med en positiv trend både vad gäller jaktprov och medlemstal.

Under den senaste jaktsäsongen ökade antalet provstarter i Beagleklubben med tio procent jämfört med i fjol. Dessutom startade 15 procent fler individuella hundar. Totalt genomfördes drygt 300 jaktprov och drygt 200 ledde till prisdrev.

När det gäller prov som resulterat i prisdrev på rådjur ökade dessa med hela 37 procent och är snart uppe i samma nivå som innan jaktchampionatsreglerna för rasen ändrades 1984 och två förstapris på hare infördes för att få ut championatet.

Även Beagleklubbens medlemsantal ökar för första gången på många år. 

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser