Polisen utreder misstänkt uppfödning av varghybrider

Flera personer i Värmland och Dalarna misstänks ha fött upp varghybrider. Nu har de polisanmälts av länsstyrelsen i Dalarna.

Flera personer i Dalarna och Värmland misstänks ha fött upp varghybrider. Arkivbild: Gettyimages

Svensk Jakt citerar Nya Wermlands-Tidningen som var först med nyheten och har publicerat den bakom betalvägg.

Misstanken är artskyddsbrott och Polisens nationella operativa avdelning ska utreda ärendet.

– Ja, vi har fått in en sådan anmälan från länsstyrelsen i Dalarna. Det kommer att lottas på åklagare och sedan får vi se om vi går vidare, säger Benny Beutelrock, förundersökningsledare vid Noa till NWT.

Det avgörande är hur stor inblandning av varg det finns i uppfödda hybrider.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser