Polisen utreder misstänkt uppfödning av varghybrider

Flera personer i Värmland och Dalarna misstänks ha fött upp varghybrider. Nu har de polisanmälts av länsstyrelsen i Dalarna.

Flera personer i Dalarna och Värmland misstänks ha fött upp varghybrider. Arkivbild: Gettyimages

Svensk Jakt citerar Nya Wermlands-Tidningen som var först med nyheten och har publicerat den bakom betalvägg.

Misstanken är artskyddsbrott och Polisens nationella operativa avdelning ska utreda ärendet.

– Ja, vi har fått in en sådan anmälan från länsstyrelsen i Dalarna. Det kommer att lottas på åklagare och sedan får vi se om vi går vidare, säger Benny Beutelrock, förundersökningsledare vid Noa till NWT.

Det avgörande är hur stor inblandning av varg det finns i uppfödda hybrider.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser