Polisen kollade björnjägare – då kom en björn

Från Jämtland sprids nu en historia som närmast låter som en rötmånadsskröna. Men visst, den är sann och inträffade i Strömsund på söndagsmorgonen: Polispatrullen som kollade björnjägare fick plötsligt närkontakt med en björn.

Polispatrullen kollade björnjägare - och stötte ihop med en stor björn. Foto: Gettyimages, montage

Polisen i Jämtland skriver på sin facebooksida:

”Under natten/morgonen har Strömsundspatrullen haft nykterhetskontroll utanför Strömsund med fokus på björnjägare. Ett 30-tal bilar/jägare kontrollerades utan anmärkning. Sedan inträffar det helt osannolika. Medan patrullen står och pratar och väntar, kommer istället en stor björn sakta gående efter vägen mot patrullen. Björnen fortsatte lufsa, titta på patrullen men vek av vägen in i skogen snett framför patrullen. Oklart varför björnen inte ville träffa patrullen men vi är lika glad för det”, skriver Polisen.

För en ärrad reporter låter historien för bra för att vara sann, men jourhavande förundersökningsledaren, Niklas Stjernlöf, som svarar på polisens telefonnummer för journalister på söndagsmorgonen, bekräftar händelserapporten.

– Det ska ha hänt längs väg 339 i Bredkälsflon vid femtiden i morse. Björnen var 100 meter från patrullen. Jo, det verkar vara sant – det mesta kan inträffa i Jämtland, säger Niklas Stjernlöf med ett skratt till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼