Polisen jagade vildsvin i centrala Malmö

Malmö (JJ) I natt var det full action i centrala Malmö. Fyra polisbilar med blåljus på, var inblandade i jakten på vildsvin.

Tidningen Sydsvenskans reporter hamnade av en slump mitt i tumultet bland blinkande polisbilar och flyende vildvin.

– Det är minst fyra polisbilar här. De varnade mig från att uppehålla mig i parken på grund av vildsvinet, berättar reportern till Sydsvenskan.

Jakten på vildsvinet fortsatte hela natten och kommunens skyddsjägare har kallats in för att fälla vildsvinet som just nu håller sig undan.

– Ingen aktiv jakt pågår nu. Får vi in nya observationer på morgonen och djuret befinner sig i tätorten kommer vi att agera utifrån det. Då handlar det framför allt om att tillkalla en skyddsjägare igen. Det kan bli aktuellt med avlivning av vildsvinet, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen till Sydsvenskan.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser