Polisen granskar avlivning av lodjur

Jönköping(JJ) Polisen ska granska händelsen där ett lodjur sköts i Gislaved, under tisdagen förra veckan. Det är länsstyrelsen som begärt att polisen ska titta på fallet.

Polisen ska bedöma om det handlar om ett jaktbrott eller inte. Avgörande är om man försökt skrämma bort lodjuret först eller inte, samt om det fanns stängsel vid platsen.

Det dödade lodjuret ska förut ha attackerat flera får i området.
Det här rappporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser