Polisen ger tillstånd att skjuta närgångna björnar

Los (JJ) Två björnar har återkommande rört sig i byn Los i Gävleborgs län. Nu har Polisen beslutat att de två björnarna får avlivas om de inte kan skrämmas i väg, rapporterar Hela Hälsingland.
– Det har beslutats att man ska avliva båda björnarna, säger Hans-Olof Sundström vid Gävleborgspolisen till Hela Hälsingland.

Framför allt en av björnarna rör sig i byn kontinuerligt.

– Den har mer eller mindre etablerat sig i byn. Den har varit där varje kväll, vilket innebär otrygghet för de som bor där, säger Hans-Olof Sundström.

Förutom att byborna känner sig otrygga har även attacker ägt rum. Bland annat har en tacka och två lamm dödats. Paret som äger fåren blev senare samma dag som fåren dödades, själva överraskade av björnen men lyckades söka skydd i en bil.

Hans-Olof Sundström menar att den här typen av närgånget beteende inte är vanligt. Om björnarna inte kan skrämmas från byn får jägare lov att avliva dem.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser