Polisen förbryllad över brutal rådjursattack

BJÄRRED(JJ). Ett rådjur har fick kraftiga bitskador i halsen efter en brutal attack i torsdags i Bjärred, man var tvungen att avliva djuret på grund av skadorna. – Det kan vara en hund som bitit men vi kan inte utesluta att det faktiskt är en varg, säger Per Cederholm, biträdande närpolischef, till Sydsvenskan.

Enligt den anmälan som är gjord så är det en okänd hund som bitit rådjuret i halsen. Men enligt polisen har ingen sett någon hund så man menar att det är en gissning.
Polisen har inte fått in någon rapport om lösspringande hundar i området. 

Nu har en utredning inletts av polisen för att försöka bringa klarhet i vad som egentligen hänt. 
Cederholm säger till Sydsvenskan att han inte vill utesluta möjligheten att det faktiskt kan vara en varg som gjort attacken. Samtidigt menar han att en varg kanske inte skulle nöjt sig med att bara bita i halsen på rådjuret. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser