Polisanmäld för bygge av jakttorn

Gävle (JJ) Länsstyrelsen ik Gävleborg har polisanmält ett misstänkt miljöbrott efter att träd har huggits ned och använts till ett jakttorn i Testeboåns naturreservat.

Det var i april som mannen var ute i naturreservatet vid Testeboån för att fiska när han såg ett jakttorn byggt av färska träd. Vidare såg mannen att granarna var fällda i närheten av platsen och kontaktade därefter Länsstyrelsen i Gävleborg för att uppmärksamma om det misstänkta miljöbrottet.

Vid Länsstyrelsens syn en vecka in i juni gjorde man samma iakttagelser som anmälaren; att tornet var byggt av färska, unga granar som fällts i närheten. Jakttornets ”fjärde ben” var en fullvuxen björk och dess golv samt räcke var byggt av köpevirke.

– Alla naturreservat har olika föreskrifter, i Testeboåns finns bland annat förbud mot avverkning. När det sker överträdelser i naturreservat är det inte bra och det händer ett par gånger per år att vi lämnar in brottsanmälan, säger Helena Persson, naturvårdshandläggare vid Länsstyrelsen, till Arbetarbladet.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser