Polis omhändertog jaktvapen

Gällivare(JJ) Det var rätt av polisen att omhänderta jaktvapen från en man i Gällivare, eftersom mannen är misstänkt för grov misshandel. Detta anser förvaltningsrätten som avslagit mannens överklagande av polisens beslut.

Mannen menade att polisanmälen inte borde inverka på hans vapeninnehav och han framhåller att det inte finns någon fällande dom.

Dessutom uppger mannen att han inte hade kännedom om att han var polisanmäld. Förvaltningsrätten menar dock att polisens beslut var korrekt och avslår överklagandet.
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser