Polis och länsstyrelse synar björnjakten i Jämtland

Polisen och länsstyrelsens personal kommer i höst att genomföra en extra granskning av björnjakten i Jämtland. Det kan bland annat bli frågan om utökade kontroller av skottplatser.

Länsstyrelse och polis granskar höstens björnjakt i Jämtland. Foto: Roger C Åström

Licensjakten på björn inleds den 21 augusti och nu skriver Polisen på sin hemsida:

”Tillsyn i samverkan kommer i första hand att ske vid besiktning av fällda björnar. Utökade kontroller av skottplatser och annan undersökning och tillsyn kopplad till jakten kan också bli aktuellt.”

”Vårt uppdrag”

– Vi gör den här tillsynen eftersom det är vårt uppdrag att säkerställa att björnjakten utförs i enlighet med gällande beslut och jaktlagstiftningen, säger Tove-Mathilda Myhr, vilthandläggare på länsstyrelsen i Jämtland, till Jaktjournalen.

Hur stora resurser satsar ni på det här?
– Vi kommer att ha ett antal personer i tjänst, och Polisen också. Hur många personer det handlar om får planeringen utvisa, svarar Tove-Mathilda Myhr.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼