Pointertiken Kajsa vann Svenskt derby

Vinnarekipaget. Foto: Claes Carnbring Förra helgen avgjordes Svenskt Derby, unghunds-SM för brittiska stående fågelhundar. Överst på pallen kom pointertiken Black Luckys Kajsa, ägare och förare Kent Svensson.

Svenskt Derby är den mest prestigefyllda tävlingen en brittisk unghund kan vinna, eftersom de bara kan tävla i det en gång som unghund. Det gäller det att pricka toppformen just den dagen!

Tävlingen är en konkurrensklass för unghundar där de 25 högst meriterade unga settrarna och pointrarna i landet gör upp. För att vinna skall hunden vara bäst för dagen, prestera ett högklassigt sök och skapa jaktbara situationer på fasaner och rapphöns.

Kajsa vann med smal marginal över sin kullsyster Antonia.

Provet ägde rum på Karsholms Gods utanför Kristianstad.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser