Plotthundsklubben skapar björnspårprov

Kungsbacka (JJ) Som första specialhundklubb i Sverige har Plotthundklubben fått möjlighet att använda björndel vid officiella viltspårprov som arrangeras av Plotthunklubben.

Nu kan björnhundar startas på officiella viltspårprov med björndel. Arkivfoto: Per Jonson

Spårproven är öppna för svensk registrerade plotthundar, men även andra raser som är tänkt att användas vid eftersök på björn. Proven är indelade i anlag spår och öppen klass spår.

Lördagen den 1 augusti 2015 kommer det arrangeras ett fast spårprov i Björbotrakten. Provet kommer att vara ett anlagspårprov. Intresserade kan anmäla sin hund, senast två veckor före provdagen.

Fram över kommer det även arrangeras rörliga prov. Proven är öppna för medlemmar i SKK eller specialhundsklubb.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser