Plotten Tiger fick björnen att bukta

Ytterhogdal (JJ) Bröderna Falk är i Ytterhogdal och jagar och i dag bjöd plotten Tiger på ett drev som fick varenda passkytt l laget att stå som på nålar.

Nöjda björnjägare efter ett mycket spännande och intensivt drev.
Bröderna Falk är inbjudna som hundförare till Buskogens jaktlag i Ytterhogdal. I förmiddags fick plotthunden Tiger upp björn och bjöd under två timmar på ett mycket spännande och härligt buktade drev.

– Jag och Mikael delade på oss och spårade av två områden i morse, säger Lars Gunnar Falk som spårade med en av smålandsstövarna.

– När Stövaren fick upp ett spår kontaktade jag brorsan som kom bort med Tiger. Stövarna har gått hårt de sista dagarna och behöver vila så vi släppte på Tiger i stället.

Plotten fick upp björnen rätt fort och det blev drev direkt. I två timmar buktade sedan drevet runt i ett relativt begränsat område.

– Vi trodde nog att det var en rätt stor björn. Den verkade självsäker och gick över stora hyggen bland annat, säger Lars-Gunnar.

Till slut passerade björnen förbi Magnus Larssons pass och han kunde fälla en fjolårsunge på cirka 30 kilo. hunden låg ungefär en minut efter björnen.

Länsstyrelsen har varit på plats och besiktat kroppen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser