Plågade havsörn på film

Kungsbacka (JJ) I samband med en husrannsakan mot en man i Norrtäljetrakten som mordhotat sin sambo, hittade polisen en havsörn och lodjursskinn i frysen. Mannen nekar till anklagelser om grovt jaktbrott, men en mobiltelefon ställer till det.

I mannens mobiltelefon fanns filmbevis när mannen slår ihjäl en havsörn med kolven på sitt gevär. Två hundar hetsas, enligt Aftonbladet också på den skadade örnen. Mannen ska ha sagt i förhör att hundarna tränades och att havsörnen redan var skadad när han hittade den.

Lodjursskinnet förklaras med att den skjutits under laglig jakt. I mobiltelefonen fanns också en bild där mannen poserar vid ett fällt lodjur. Det lodjuret är enligt den misstänkte mannan skjutet av en annan jägare.

Mannen nekar i förhör till brott, men är nu åtalad för grovt jaktbrott samt jakthäleri. Det finns misstankar om att mannen också tjuvjagat älg i området.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser