Peder Egnell sköt sin andra björn

Sveg (JJ) Nu på morgonen sköt Peder Egnell, Stockholm, sin andra björn. Även den här gången hade han sällskap med Rasmus Boström, Älvdalen.

Rasmus Boström och JJ:s medarbetare Tommy Östlund släppte sina hundar på frisök i kända björnmarker mellan Sveg och Lillhärdal tidigt i morse.

Rasmus släppte sin ryska stövare Helga och Tommy sin American Foxhound Ragnar. Efter någon timme hittade de ett spår som de jobbade med, och efter någon kilometer kom slutligen upptaget.

– Gångståndet gick först undan några kilometer, men sedan blev det fast stånd i närheten av Kvarnforsen, berättar Rasmus.

Även den här gången lät han sin kompis Peder Egnell, smyga fram för att skjuta med Rasmus filmade. I förra veckan sköt också Peder på stånd, då för plotten Oryx.

Björnen hade fattat stånd i tät björksly, men Peder lyckades ändå fälla björnen på kort avstånd.

– Det är en hona, den är ännu inte vägd men vi gissar på 130-140 kg, men det kan bli mer, i så fall hör vi av oss igen, rapporterar Rasmus direkt från skottplatsen.

Peder Egnell, Stockholm, med årets andra björn. Helga och Ragnar ståndade björnhonan i tät björksly.
AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser