Påskjuten björn hittad

Kramfors (JJ) På förmiddagen gick lokalradion i Västernorrland ut och varnade för en påskjuten björn. Jakten är dock avslutad då björnen låg död bara 80 meter från skottplatsen.

Tidigt på morgonen gick en älgjägare med hund ut för att träna. Plötsligt skäller hunden och hundägaren misstänker att det kan vara björn. Hunden drar iväg och plötsligt dyker en björn upp på en skogsväg.
Hundägaren har bra stöd och skjuter ett skott, men björnen försvinner.

En anmälan till polis och länsstyrelse görs, helt enligt reglerna, och eftersöksjägaren Jerker Norlin, Långsele, kallas till platsen med sina båda hundar.

– Jag får ett telefonsamtal vid 08-tiden, jag är hemma och är pappaledig, men ställer naturligtvis upp.

Jerker har en blandning mellan gråhund/jämthund som är godkänd eftersökshund på björn, samt den renrasiga jämten Jämtcraft Lodur.

– När jag kommer till skottplatsen hittar jag lite blod och tycker att det ser lovande ut. Jag släpper Ford och bara 80 meter bort början han skalla, då släpper jag även Lodur. När jag kommer fram till platsen där hundarna är ligger björnen död. Ett bra skott så allt slutade bra, förklarar Jerker.

Björnen var redan död när Jerker Norlins hundar hittade den, skytten vill vara anonym.

Är du också ute på björnjakt, skicka bilder via MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94

Du kan också följa oss på Facebook och Instagram, samt naturligtvis i tidningen.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser