Överväger vildsvinsjakt på kommunal mark

Ystad (JJ) Sedan 1970-talet har jakt på kommunal mark varit förbjuden i Ystad. Nu kan vildsvinsproblem komma att ändra på den saken.

Kommunfullmäktige ska besluta om jakt på kommunal mark ska bli möjlig i Ystad. Foto: Gettyimages

Allt fler ystadbor får besök i sina trädgårdar av vildsvin som bökar sönder i sin jakt på mat.

Nu har även moderata kommunalrådet Kristina Bendz drabbats, rapporterar Ystads Allehanda i papperstidningen.

– Det är givetvis helt ok att de äter fallfrukt, men de bökade även upp en nyanlagd rabatt. Allt var borta utom en rosenbuske som de inte hade vågat ge sig på, berättar Kristina Bendz för tidningen.

På 1970-talet beslöt politikerna i kommunen att det skulle vara förbjudet att jaga på kommunens mark. Saken var upp till prövning även år 2000 och då blev beslutet fortsatt jaktförbud.

Kommunal skogsdunge

Nu föreslås att jägare ska kunna beviljas dispens för jakt på kommunens mark. Vilka områden det kan bli frågan om vet inte kommunalrådet Kristina Bendz.

– Men jag vet att kommunen har en skogsdunge mellan Köpingebro och Nybroån där man har sett vildsvinsspår och efterfrågat möjligheten att jaga, säger Kristina Bendz till Ystads Allehanda.

Nu ska kommunfullmäktige besluta hur det blir med den föreslagna dispensen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼