Annons
Överväger vildsvinsjakt på kommunal mark - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan vildsvin
Kommunfullmäktige ska besluta om jakt på kommunal mark ska bli möjlig i Ystad. Foto: Gettyimages
Överväger vildsvinsjakt på kommunal mark
Ystad (JJ) Sedan 1970-talet har jakt på kommunal mark varit förbjuden i Ystad. Nu kan vildsvinsproblem komma att ändra på den saken.
Allt fler ystadbor får besök i sina trädgårdar av vildsvin som bökar sönder i sin jakt på mat. Nu har även moderata kommunalrådet Kristina Bendz drabbats, rapporterar Ystads Allehanda i papperstidningen. – Det är givetvis helt ok att de äter fallfrukt, men de bökade även upp en nyanlagd rabatt. Allt var borta utom en rosenbuske som de inte hade vågat ge sig på, berättar Kristina Bendz för tidningen. På 1970-talet beslöt politikerna i kommunen att det skulle vara förbjudet att jaga på kommunens mark. Saken var upp till prövning även år 2000 och då blev beslutet fortsatt jaktförbud.

Kommunal skogsdunge

Nu föreslås att jägare ska kunna beviljas dispens för jakt på kommunens mark. Vilka områden det kan bli frågan om vet inte kommunalrådet Kristina Bendz. – Men jag vet att kommunen har en skogsdunge mellan Köpingebro och Nybroån där man har sett vildsvinsspår och efterfrågat möjligheten att jaga, säger Kristina Bendz till Ystads Allehanda. Nu ska kommunfullmäktige besluta hur det blir med den föreslagna dispensen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!