Överväger vildsvinsjakt på kommunal mark

Ystad (JJ) Sedan 1970-talet har jakt på kommunal mark varit förbjuden i Ystad. Nu kan vildsvinsproblem komma att ändra på den saken.

Kommunfullmäktige ska besluta om jakt på kommunal mark ska bli möjlig i Ystad. Foto: Gettyimages

Allt fler ystadbor får besök i sina trädgårdar av vildsvin som bökar sönder i sin jakt på mat.

Nu har även moderata kommunalrådet Kristina Bendz drabbats, rapporterar Ystads Allehanda i papperstidningen.

– Det är givetvis helt ok att de äter fallfrukt, men de bökade även upp en nyanlagd rabatt. Allt var borta utom en rosenbuske som de inte hade vågat ge sig på, berättar Kristina Bendz för tidningen.

På 1970-talet beslöt politikerna i kommunen att det skulle vara förbjudet att jaga på kommunens mark. Saken var upp till prövning även år 2000 och då blev beslutet fortsatt jaktförbud.

Kommunal skogsdunge

Nu föreslås att jägare ska kunna beviljas dispens för jakt på kommunens mark. Vilka områden det kan bli frågan om vet inte kommunalrådet Kristina Bendz.

– Men jag vet att kommunen har en skogsdunge mellan Köpingebro och Nybroån där man har sett vildsvinsspår och efterfrågat möjligheten att jaga, säger Kristina Bendz till Ystads Allehanda.

Nu ska kommunfullmäktige besluta hur det blir med den föreslagna dispensen.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser