Överskjutning i Gävleborg

Gävleborg(JJ) I går avslutades björnjakten i Gävleborg - men då hade två björnar för mycket fällts. Polisen har nu upprättat en anmälan gällande överskjutningen och en utredning ska göras.

Enligt jaktledarna har de kollat hur många björnar som fanns kvar på kvoten när jakten inleddes i går. Men det har också framkommit att det ska ha varit fel på den telefonsvarare hos länsstyrelsen som skulle ange hur många björnar som fällts.
Det här rapporterar SVT Gävledala.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser