Överlevde vargmöte

Viksjöfors (JJ) På kort tid har fyra hundar skadats och en dödats av varg i området mellan Orsa, Falun, Ockelbo och Edsbyn. Senaste mötet mellan varg och jakthund inträffade i byn Böle utanför Viksjöfors.

Hans-Erik Hansson var ute och jagade hare en mil nordväst om Edsbyn när han fick höra sin hund skrika till. Hans-Erik sprang mot ljudet och fick se en varg.
Stövaren hade bitskador på ryggen och låren. Efter veterinärbesök konstaterades att hunden kommer att överleva.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser