Överklagat beslut om skyddsjakt

Västernorrland(JJ) Den tidigare beviljade skyddsjakten på två vargar, som bedömdes utgöra en fara för flera samebyar, har överklagats. De aktuella samebyarna ligger i Västernorrlands och Västerbottens län.

Trots att tiden för skyddsjakten redan gått ut överklagar alltså Svenska rovdjursföreningen, SRF, kammarrättens beslut om skyddsjakten.SRF vill ha beslutet om skyddsjakten upphävt.  

Ansökan om skyddsjakten skickades från början in från Vilhelmina södra sameby.
Det här rapporterar SVT Västerbottensnytt.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser