Överklagar Tikkadom i sista sekund – begär anstånd

Polisen lämnade i sista sekund in en överklagan till Högsta Förvaltningsdomstolen, samt begärde anstånd till första februari. Tobias Lindgren som kämpar för att få licens på sin Tikka är inte förvånad.

– Jag hade väl en förhoppning men polisens överklagan var inte oväntad, säger Tobias Lindgren som misstänker att polisen just nu sitter och diskuterar vilka nya argument de ska använda.

Enligt Tobias har polisen nämligen ändrat sin motivering under resans gång. Pistolgreppet var exempelvis orsak till avslag inledningsvis men sen försvann den motiveringen. Polisen har också argumenterat för att det finns en rättspraxis och hänvisat till en Kammarrättsdom. Som dock gäller ett annat gevär än det Tobias Lindgren sökt licens för.

– Det känns som om det finns dubbla måttstockar. Polisen hänvisar till en rättspraxis när det gynnar dem, men när samma Kammarrätt kommer med en dom som går emot deras linje är inte det rättspraxis.

Tobias Lindgren är angelägen om att få reda på vilket lagstöd det finns för avslaget?

– Det hade jag verkligen velat veta, säger han.

Högsta Förvaltningsdomstolen har ännu inte meddelat om de ger prövningstillstånd.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser