Överklagar Tikkadom i sista sekund – begär anstånd

Polisen lämnade i sista sekund in en överklagan till Högsta Förvaltningsdomstolen, samt begärde anstånd till första februari. Tobias Lindgren som kämpar för att få licens på sin Tikka är inte förvånad.

– Jag hade väl en förhoppning men polisens överklagan var inte oväntad, säger Tobias Lindgren som misstänker att polisen just nu sitter och diskuterar vilka nya argument de ska använda.

Enligt Tobias har polisen nämligen ändrat sin motivering under resans gång. Pistolgreppet var exempelvis orsak till avslag inledningsvis men sen försvann den motiveringen. Polisen har också argumenterat för att det finns en rättspraxis och hänvisat till en Kammarrättsdom. Som dock gäller ett annat gevär än det Tobias Lindgren sökt licens för.

– Det känns som om det finns dubbla måttstockar. Polisen hänvisar till en rättspraxis när det gynnar dem, men när samma Kammarrätt kommer med en dom som går emot deras linje är inte det rättspraxis.

Tobias Lindgren är angelägen om att få reda på vilket lagstöd det finns för avslaget?

– Det hade jag verkligen velat veta, säger han.

Högsta Förvaltningsdomstolen har ännu inte meddelat om de ger prövningstillstånd.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser