Överklagar skjutbana

Vetlanda(JJ) Den planerade gevärsskyttebanan i Skrapstad överklagas av en lantbrukare. Orsaken är att han är rädd att djuren kommer att skrämmas av verksamheten.

Lantbrukaren vill också stoppa skjutandet under kvällar och helger. Banan anläggs därför att det finns ett skyttegymnasium i Sävsjö och det måste finnas tillgång till en utomhusbana i närheten. Kommunstyrelsen tyckte platsen i Skrapstad var lämplig. Lantbrukaren som överklagat ville bland annat att det skulle säkerställas att bara kaliber 22, av typen long rifle, ska användas. Dessutom ville han ha förbud mot skytte på kvällar, nätter och söndagar. Men länsstyrelsen ville inte sätta förbud mot verksamhet på kvällstid och söndagar. Lantbrukaren överklagade därför beslutet till mark- och miljödomstolen i Växjö. Det här rapporterar Vetlanda-Posten.
 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser