Överklagar jaktförbud

Norrköping (JJ) Ett jaktlag och ett skogsbolag överklagar länsstyrelsens beslut om etablera ett naturreservat vid Ågelsjön utanför Norrköping.

Det nya naturreservatet skulle innebära ett förbud mot fågeljakt. Arkivfoto: Per jonson

Orsaken till att både ett jaktlag och skogsbolaget Holmen överklagar naturreservatbeslutet är att fågeljakten kommer förbjudas. Länsstyrelsen tillåter dock fortfarande älg och rådjursjakt.

– Det är brukligt att man inför fågeljaktsförbud när områden blir naturreservat. Dels för fåglarnas skull, men också för människorna. Frilufsaktiviteterna kan krocka med den jakten, säger Claes Svedlindh, naturvårdsdirektör på Länsstyrelsen i Östergötland till nt.se.

För Holmen som överklagat beslutet till Regeringen handlar det om en princip fråga eftersom företaget äger jakträtten i området.

–  Vi vill att man ska följa de regler som finns enligt jakträtten. Det blir enklare att ha samma regler för alla djur, säger Maria Hedqvist, fastighetschef på Holmen Skog till nt.se.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser