Överklagar beslut om skyddsjakt

Småland(JJ) Växjö kommun vill inte själva utse skyddsjägare, utan vill hellre att länsstyrelsen gör detta. Nu överklagar kommunen ett beslut i länsstyrelsen - som säger att kommunen ska utse egna skyddsjägare - till Naturvårdsverket.

Det var när kommunen ansökte om förnyat tillstånd för skyddsjakt som länsstyrelsen tog beslutet.
– Den förändrade lagstiftningen försvårar för oss att bedriva en effektiv skyddsjakt. Vi ser hellre att det är länsstyrelsen som ger tillåtelse, inte vi själva, säger Johan Wehre, kommunjurist på Växjö kommun, till Smålandsposten/smalandsposten.se. 

Wehre menar att det bara kan jagas på kommunal mark om kommunen själv utser skyddsjägare. När länsstyrelsen tog beslut om skyddsjakt kunde jakten bedrivas i hela kommunen.
Det nya beslutet menar han försvårar skyddsjakt om djuren finns på privat mark.
Det här rapporterar Smålandsposten/smalandsposten.se.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser