Överklagan inlämnad i jaktbrottshärvan

Norrbotten (JJ) I går lämnades formellt alla handlingar in i åklagarens överklagan av tingsrättens dom i jaktbrottshärvan i Norrbotten. Miljöåklagaren yrkar på straffskärpning.

Det var i november som tingsrätten meddelade sin dom om de fem män som stått åtalade för bland annat grovt jaktbrott och grovt vapenbrott. Miljöåklagaren Åse Schoultz var dock inte nöjd med domen och beslutade sig för att överklaga till Hovrätten.

– Jag står fast vid att vi haft en kanonunderlag när det gäller bevisläget, men får rannsaka mig själv om hur jag formulerat gärningsbeskrivningarna, sa hon till Jaktjournalen då.

Nu har hon justerat ett antal åtalspunkter och fyllt ut gärningsbeskrivningar så att jakten preciseras mer. Dessutom lägger hon på dessa åtalspunkter till brottsrubricering jakthäleri. Rättegång kommer hållas i hovrätten för Övre Norrland.

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser