Över 15 miljoner för sälskador

Kungsbacka (JJ) 14 län får dela på drygt 15 miljoner kronor för att kompensera fiskare för skador de svenska sälpopulationerna orsakar.

Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för utdelningen av kompensationsersättning och de menar att det framför allt är gråsälen som står bakom mycket av skadebilden. Antalet gråsäl är ökat markant under de senaste åren.

Totalt betalas 15,7 miljoner kronor ut till länsstyrelserna i de 14 länen. De i sin tur delar ut ersättning till enskilda drabbade fiskare rapporterar Allehanda.se.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser