Otroligt lerduverekord slaget!

USA (JJ) Sportskytten Dave Miller satte nyligen ett nytt världsrekord när han fullkomligt pepprade lerduvor under en timma i nästan samma frekvens som en älghund skäller ståndskall. Rekordet belönades med utmärkelse från Guinness.

Världsrekordskytten Dave Miller (th), tillsammans med Alex Angert från Guinness. Foto: CZ

Dave Miller från CZ hagelteam satte nytt världsrekord  grenen ”flest lerduvor under en timma”. Bedriften bestod i att  han sköt 3653 duvor på 60 minuter. Det är fler än en duva i sekunden. Snittiden per lerduva landade på 0,82 sekunder .

Genom att i princip skjuta från höften slog Dave Miller också sitt eget mål som var att skjuta fler än 3 000 duvor på en timma. Miller sköt med  med 30 modifierade CZ 712 halvautomater. En stor trupp omladdare hjälptes åt att fylla på de totalt 4000 skotten som användes.

– Det här är fantastisk, men jag är utsliten. Uthållighet är definitivt en viktig faktor. efter om kring 40 minuter fick jag ont och var trött men taggades att fortsätta, säger Dave Miller till Kansas City Star .

Det tidigare världsrekordet hölls av sattes av uppvisningsskytten John Cloherty 1992 .

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser