Oslo Tingsrätt: Vinterns vargjakt var laglig

Oslo (JJ) Den norska vargjakten i vintras var laglig. WWF får inget gehör för sin stämning av den norska staten.

WWF förlorade i Oslo tingsrätt om den norska vargjakten. Foto: Gettyimages

Målet har bland annat gällt de 42 vargar som norska staten gav tillstånd att skjuta i vinterns licensjakt. WWF försökte få jakten stoppad i höstas, så kallad inhibition, men det avvisades.

WWF anser att vargjakten bryter mot både nationella och internationella lagar. Men Oslo tingsrätt håller inte med utan ger staten rätt – vargjakt är lagligt i Norge.

WWF döms att betala rättegångskostnaderna för Staten, Utmarkskommunernas sammanslutning och NORSKOG och Norges Skogsägarförbund. Den totala summan landar på drygt 450 000 kronor.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser