Oskygg varg försökte ta sig in i hundgård

VOXNABRUK(JJ). En stor varg försökte i söndags att ta sig in i en hundgård i byn Räka, norr om Voxnabruk. Vargen visade ett mycket oskyggt beteende och hade inte bråttom från platsen trots att Patrik Eklund gick ut för att skrämma bort den.

I höstas förlorade familjen Eklund dotterns gråhund vid en vargattack.
I söndags skällde en hund ute i hundgården och då tittade dottern Kajsa ut och fick se en stor varg, i hundgården fanns hennes nya hund och familjens övriga hundar. 
 
Patrik rusade då ut med studsaren för att skrämma bort vargen.
 – Jag sprang runt ladugården för att genskjuta vargen när han först stack iväg. När jag kom fram här stod han framför hundgården igen, berättar Patrik Eklund för tidningen Ljusnan.

Efter ett tag gick vargen ut på åkern. Han sköt totalt två skott i marken för att vara säker på att skrämma bort vargen.

Händelsen fick berörd personal på länsstyrelsen att samlas till ett möte. 
– Den här vargen visar ett anmärkningsvärt beteende genom att den inte haft mer bråttom att lämna platsen, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser