Oskygg älg avlivas inte

Norrtälje(JJ) Det blir ingen skyddsjakt på en oskygg älg utanför Norrtälje, det har länsstyrelsen beslutat. Älgen har observerats flera gånger på ryttarnas stig i området och nu befaras att någon häst ska få panik när den får syn på älgen.

Skrämselförsök har inte lyckats. Dessutom ska älgen ha rivit det elstängsel som finns runt hästgården. Gårdens ägare, som bland annat har turridning i området, är den som ansökt om skyddsjakten.

Oron finns bland annat att någon olycka ska ske på grund av att hästar blir rädda.
Länsstyrelsen tycker iställt att ägaren ska kontakta älgskötselområdet, eftersom jakt på älg främst ska skötas under ordinare älgjakt. 
Det här rapporterar ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser