Osäker om ny jaktmyndighet

Almedalen(JJ) Det råder stor politisk osäkerhet runt förslaget att inrätta en helt ny jaktmyndighet.

Det är osäkert om tanken på att skapa en egen viltmyndighet får stöd hos riksdagsmajoriteten. Meningarna är delade. Det framgick på Jägarförbundets seminarium i Almedalen idag, skriver Miljöaktuellt.  

– Det är inget vi diskuterat ingående. Men jag vet inte om det är nödvändigt att skapa en helt ny myndighet, kanske att ansvaret för jakten inte ska ligga där den ligger idag utan på Jordbruksverket eller liknande, säger Josef Fransson från Sverigedemokraterna.  

Regeringen utreder en omorganisering av jaktförvaltningen. En av orsakerna till detta är ett stort missnöje med Naturvårdsverkets förvaltning av uppgiften och man tittar på andra organisatoriska lösningar.   Socialdemokraterna är kluvna i frågan och har inte satt ned foten i frågan, berättar riksdagsledamoten Helén Pettersson (s). Irene Oskarsson från Kristdemokraterna säger att nya myndigheter inte brukar lösa problem, och att man i första hand bör använda de myndigheter som finns.  

Moderaterna däremot stöder tanken på en ny myndighet.  

–Vi är för en ny myndighet. Det är enda sättet att få tillbaka förtroendet för jaktfrågor, säger Ulf Berg (m), partiets talesperson i landsbygdsfrågor.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser