Orustbonde får ta bort problemgäss

Orust (JJ) En lantbrukare på ön Orust i Bohuslän får skyddsjaga gäss i Svanviks naturreservat för att skydda sina grödor från skador.
Gässen i naturreservatet har orsakat stor ekonomisk skada för lantbrukaren. Uppskattat värde för förlorad gröda ligger på 100 000 kronor om året, uppger tidningen Bohusläningen.
För att råda bot på problemet får nu kandagäss och grågäss skyddsjagas i Svanvik naturreservat fram till och med december 2018.
Skyddsjakten måste ske på land och enbart utföras av jakträttsinnehavare samt godkända skyttar.
AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser