Orsa kommun vill bli vargfri

Orsa(JJ) Orsa kommun begär nu hos regeringen att man ska få drag i gång ett frikommunförsök i rovdjursfrågan. Det var i slutet av januari som kommunfullmäktige i Orsa tog beslutet att göra denna ansökan

Förslaget kom ursprungligen från Ulf Björklund, KD. Det är Anders Rosell, ordförande i kommunfullmäktige, som gjort skrivelsen till regeringen. 

I skrivelsen framhålls bland annat att många upplever att deras livsstil, med bland annat jakt och fiske, hotas av vargpolitiken. Vidare konstateras att den växande vargstammen skapar både rädsla och oro hos många invånare.

Dessutom pekar man på fäbodbrukets problem med vargarna.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser