Orrar från Ljusdal flyttas till Tyskland

LJUSDAL(JJ). Det har konstaterats att tre orrar från Ljusdal lever vidare i Rhön i Tyskland. Det var i våras som tyskar hämtade elva fåglar och tog hem till Rhön.

Stefan Karlsson arbetar på Sveaskog i Ljusdal och han är kontaktperson för projektet som handlar om att flytta 15 orrar om året, under en period av fem år, från Ljusdal till Rhön.
Anledningen till att projektet drogs igång är att dessa fåglar höll på att dö ut i Rhön.
Naturvårdsverket i Sverige har gett tillstånd för fågelflytten. 

– Tyskarna tycker det är jättebra. Och om man betänker att de tidigare inte har fått en enda fågel att överleva, när de har flyttat ägg och tamfödda fåglar, så är det ett fantastiskt resultat, säger Stefan Karlsson till Ljusdals-Posten. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser