Oro för vildsvin

Öland(J) LRF vill ha ett Öland utan vildsvin. För att detta ska kunna förverkligas måste det dock tas ett beslut i riksdagen.

 – Vi hade gärna sett att det inte hade funnits några alls här. Den inplantering som vi misstänker har skett är ett otyg mot vår flora och fauna, säger Henrik Yngvesson (M), kommunalråd i Mörbylånga, till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Det finns olika teorier om hur vildsvinen kommit till Öland, men en inplantering är vad flesta anser som troligast.
Christer Pettersson, sakkunnig inom vildsvinsförvaltning på Naturvårdsverket, säger till Sveriges Radio P4 Kalmar att det krävs ett riksdagsbeslut om Öland ska kunna vara helt utan vildsvin.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser