Örntjuv togs på bar gärning

Östersund (JJ) En polispatrull på helikopterspaning i fjällen överraskade en person som precis fångat en örn i en fälla.

Polisen var ute för att kontrollera att skoterförbudet efterlevs upptäckte mannen av en slump. Mannen hade en fälla i trakten av Hakafot i nordöstra Jämtland och i slagfällan hade han fångat en kungsörn. När mannen förstod att han var upptäckt släppte han örnen som flög sin väg. Brotten kommer att rubriceras som grovt jaktbrott och den 30-årige mannen har förmodligen ett kännbart straff att vänta.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser