Ornitologer stoppar skarvjakt

Kalmar (JJ) Sveriges ornitologiska förening har överklagat länsstyrelsen i Kalmar läns beslut om skarvjakt. Nu inhiberas beslutet av Naturvårdsverket.

Inhibition av beslut gäller inte bara vargjakt. Arkivbild: Per Jonson

Naturvårdsverket anser att det finns skäl att bevilja inhibition i den överklagade delen av beslutet om skyddsjakt efter storskarv och bifaller ornitologernas begäran.

Det innebär att skyddsjakt för fastighetsägare, jakträttsinnehavare och deras jaktgäster  inte får genomföras.

Men länsstyrelsens beslut innehåller även skyddsjakt för yrkesfiskare inom 300 meter från fasta fiskeredskap under perioden den 1 mars–31 december 2016 i Västervik, Oskarshamn, Mönsterås, Kalmar, Torsås, Borgholm och Mörbylånga kommuner.

Den jakten har inte överklagats och kommer få genomföras.

 

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser