Orädd björn observerad i Piteå

Piteå (JJ) En oskygg björn ska vid flera tillfällen ha setts i Durrnäs i Piteå. Nu bekräftar också Polisen observationerna.

En oskygg björn håller till runt Durrnäs, bara ett stenkast från centrala Piteå. Arkivfoto: Per Jonson

– En av pojkarna ringde oss från Lotusgränd och sade att de hörde hur björnen rörde sig i närheten, säger Kjell Persson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Piteå-Tidningen.

Samtalet inkom till Polisen i tisdags kväll och när en patrull begav sig till platsen såg de själva en björn som låg på myrmarken mellan Ringiusviken och Havsbadsvägen.

Något skyddsjaktbeslut finns inte. Licensjakt på björn pågår fortfarande i området som tillhör Delområde 2 i Norrbotten. Kvar på tilldelningen återstår elva björnar.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser