Öppnar viltslakteri i Mossebo

Mossebo (JJ) Mossebo Gårdsbutik öppnar ett viltslakteri. Den nya vilthanteringsanläggningen är på totalt 200 kvadratmeter och kan tillgodose slaktbehovet för traktens jägare. Förutom lantbruket driver Jörgen Rolf hundpensionat, butik och rökeri på gården i Mossebo bredvid E 22. Nu utökar han verksamheten ännu mera och startar upp ett eget slakteri.

–  Vi har ju ett stort problem med den kraftigt ökande vildsvinsstammen i Sverige och för att få sälja köttet från de vildsvin som fälls vidare måste det hanteras av en vilthanteringsanläggning, säger Jörgen Rolf.

– Det finns inte så många andra anläggningar att välja på i närheten och att bygga det här känns som en naturlig utveckling av den verksamhet som vi redan har på gården, säger Jörgen.

Upp till 200 ton viltkött per år hoppas Jörgen Rolf kunna ta hand om när anläggningen är helt färdigbyggd i februari och tanken är att en del av det kött som slaktas i vilthanteringsanläggningen även ska kunna säljas i Mossebos gårdsbutik. Bygget har kostat drygt en miljon kronor, skriver Norrköpings Tidningar. 

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser