Omkring 70 deltagare i manifestation för varg

LUDVIKA(JJ) Omkring 70 deltagare var med i demonstrationen för vargens rätt att finnas. Deltagarna gick från centrala Ludvika till Gammelgården. Vincent A Kennard, den internationella rörelsens grundare, fanns också på plats.

Polis fanns på plats under demonstrationen. Några motdemonstrationer blev det dock inte och allt gick lugnt tillväga. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

– Min glädje i att jag ser att ni är här, sorgen för att jag vet varför ni är här, sade Johnny ”Puma” Höglin, från Wolf Army, som var konferencier under dagen.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser