Omfattande vargattack i Lesjöfors

Lesjöfors (JJ) Över tjugo får dödades i en vargattack i Rämmen, Lesjöfors i helgen som var. Det är den mest omfattande attacken på tamboskap i Värmland i år.

Inte bara dödade får drabbar Molstaberg. Nu är de dessutom polisanmälda av Länsstyrelsen. Arkivfoto: Per Jonson.

Fåren, en besättning på cirka 100 djur gick i område som avskärmas av vatten och något stängsel för att hålla djuren kvar på betesmarken behövs inte.

– Vattnet hindrar fåren att ta sig från hagen, men det skyddar inte mot rovdjur som gillar att simma. Det är inte ovanligt att vargar tar sig in i hagar genom att simma, säger Fredrik Wilde, vid Länsstyrelsens rovdjursavdelning till Värmlands Folkblad.

Länsstyrelsen kan inte säga om det är en eller flera vargar som stått bakom attacken, men det finns uppgifter om att en ensam varg observerats i närheten av fårhagen.  Området där attacken inträffade berörs av flera vargrevir.

Fåren som överlevt är flyttade till en hage med rovdjursstängsel. Totalt dödades 23 får.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser