Omfattande skarvtillväxt i Kalmar sund

Kalmar (JJ) Resultatet av skarvinventeringen längs med med Kalmar läns kust visar att det finns omkring 70 000 skarvar. En ökning med flera hundra procent sedan senaste inventeringstillfället.

Arkivfoto: Per Jonson

Det är Svensk Naturförvaltning som utfört inventeringen. Senast skarvpopulationen inventerades i länet var 2012. Då hittades omkring 25 000 skarvar här. Nu rör det sig om 70 000 skarvar. Flest skarvar finns det i Kalmar sund.

Nu ska Länssstyrelsen utvärdera inventeringen. Inventeringsresultatet kommer bland annat att diskuteras när viltförvaltningsdelegationen har sitt nästa möte i slutet av november.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser