Ola fällde vildsvin med abnorm bete i underkäken | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan gråhund
Ola Olsson fällde det här märkliga vildsvinet för sin gråhund Dollar. Foto: Privat
Ola fällde vildsvin med abnorm bete i underkäken
Skåne (JJ) Ola Olsson sköt på söndagen ett märkligt vildsvin i Skånska Vittsjö. – Beten på ena sidan underkäken stack ut 15 centimeter, säger Ola.
Han har fina hemmamarker i trakterna av Vittsjö. Det är myrar och granplanteringar blandat med insprängd åkermark. – Vildsvinen är ute väldigt mycket och bökar på åkrarna på nätterna. Jag släppte unghunden i morse och han spårade ungefär 500 meter och sedan blev det upptag, berättar Ola. Egna uppfödningen, gråhunden Kämpolans Dollar, jobbade med vildsvinet i tät granplantering. Det gick i långsamt gångstånd och efter cirka 45 minuter lyckades Ola genskjuta hund och vildsvin och komma till skott. – Det flyttade sig cirka 1,5 kilometer från upptaget och var på väg från en mindre plantering till en större när jag lyckades smyga mig och skjuta på några meters avstånd, berättar Ola.

”Fantastisk trofé”

Galten vägde drygt 100 kilo.

Det var en galt som vägde drygt 100 kilo. På ena sidan huvudet hade den en 15 centimeter lång bete som stack ut från underkäken. – De säger att ungefär en tredjedel av beten pekar ut. Men så kan det omöjligen vara i det här fallet – för då skulle beten var 45 centimeter lång. Det var glapp mellan betarna i underkäken och överkäken och därför har den här beten inte slitits, säger Ola. Renkokning av trofén kommer att visa hur den märkliga beten ser ut i sin helhet. – Det blir en fantastisk trofé och det är extra roligt när man lyckats skjuta för sin egen hund. Det var en mycket bra jakt, konstaterar Ola.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!