Öknaskolan vann SM i jakt

Osby (JJ) Det går tydligen att tävla i jakt, i alla fall om man är elev på ett naturbruksgymnasium med viltvård på schemat. Under två dagar tävlade tio naturbruksgymnasier mot varandra och i går eftermiddag stod Öknaskolan som segrare, både i lag och i den individuella tävlingen.
Arvid Norström och Jim Forsberg från Öknaskolan glädjs åt framgångarna.

I år gick SM i jakt av stapeln på Osby Naturbruksgymnasium. De två tävlingsdagarna bestodav flera olika grenar som bland annat viltvård, artkunskap, juridik och skytte. I år deltog tio av landets naturbruksgymnasium med inriktningen Jakt & viltvård i tävlingen.

– Vi tycker det är väldigt roligt att arrangera en sådan tävling för de ungdomar som brinner för den svenska jakten och som kanske kommer att jobba med/för jakten, skogen eller naturen i framtiden säger Louise Gårdefalk jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

Bästa skola blev Ökna, tvåa blev Osby naturbruk och tredjeplatsen gick till Kalix naturbruk.

I den individuella tävlingen vann Arvid Norström, Öknaskolan, andraplatsen gick till Jim Forsberg, Öknaskolan och trea blev Alexander Brannebo  från Osby Naturbruksgymnasium.

Tävlingen arrangerades för tredje året i rad av Svenska Jägareförbundet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser