Öknaskolan arrangerar jakt för rörelsenedsatta

Den 15 och 16 oktober får rörelsenedsatta möjlighet till jakt vid Nynäs Slott i Södermanland. Elever från Öknaskolan arrangerar jakten.
Jaktelevere vid Öknaskolan ska hjälpa ett tio-tal rörelsenedsatta jägare att komma ut på klövviltsjakt.

UF-företaget ”Jakt för rörelsenedsatta” kommer tillsammans med jaktelever vid Öknaskolan att under två dagar arrangera både vak- och drevjakt på klövvilt.

Jakten kommer att bedrivas på skolans marker vid Nynäs slott. Ett tiotal skyttar kommer att delta, där ett flertal jagar med hjälp av terrängfordon.

Öknaskolan genomför varje år jakt på Nynäs för rörelsenedsatta, i år samarbetar vi även med Svenska Jägareförbundet och deras projekt ”Jakt för alla”, meddelar man från skolan.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser