Ökande älgavskjutning i Kalmar län under senare år

KALMAR LÄN(JJ). Antalet fällda älgar har ökat succesivt i Kalmar län sedan år 2005 och förra året fälldes cirka 2 700 älgar. Det ska jämföras med år 2005 då det fälldes 1 600 älgar.

Trots att antalet viltolyckor ökat i länet så kommer det dock inte att bli några extrema avskjutningar av älg till hösten, det säger Folke Fagerlund, ordförande i Jägareförbundet Kalmar län, till Kalmar Läns Tidning. 

Det finns både skogsägare och trafikanter som tycker det är en för stor älgstam i länet.
– Det är väl egentligen så att trafikolyckorna hör samman med att vi har för lite viltstängsel i vårt län. Men trafikverket gör ingenting åt det eftersom de hävdar att det inte är lönsamt. Den krassa sanningen är att folk måste köra ihjäl sig på en sträcka innan de kan göra insatser, säger Folke Fagerlund till Kalmar Läns Tidning.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser