Okänd varg tog fyra får

Vetlanda (JJ) Länsstyrelsen i Jönköpings län överraskades när det i helgen dödades fyra får av varg utanför Vetlanda. Någon varg har inte observerats tidigare i området.

– Det var en varg vid gränsen till Kronobergs län och Skåne för en och en halv vecka sedan men här har vi inte haft några indikationer alls, säger Sten Johansson från Länsstyrelsen i Jönköping till Smålands-Tidningen.

Vargangreppet inträffade någon gång mellan lördag och söndag i Steninge utanför Ekenässjön . När ägaren kom till fårhagen på söndag morgon upptäcktes en skadad tacka. Strax därefter upptäcktes ytterligare fyra får döda i hagen.

 

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser