Ökad tjuvjakt på varg?

Vålådalen (JJ) Misstankar om att den illegala jakten på varg har ökat diskuteras vid vargsymposiet i Vålådalen.

Det är omsättningen bland vargparen som väckt misstankarna och får stöd av rovdjursforskaren Olof Liberg, vid Skandulv.

-Vi har haft en ovanligt stor omsättning bland vargparen på sistone. Det kan vara ett tecken på att fler vargar dödas. I så fall kan det bero på ökad tjuvjakt, men vi vet inte med bestämdhet, säger Olof Liberg, forskare vid det skandinaviska vargprojektet Skandulv, till TT.

Han betonar samtidigt att den ökade omsättningen ännu inte gett några effekter på stammens storlek.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser